Epidemia de meningită din SUA: Bilanţul a ajuns la 12 morţi

12 persoane au murit în cursul epidemiei de meningită din Statele Unite, cauzată de injecţii cu steroizi contaminaţi, potrivit ultimului bilanţ prezentat de oficiali americani, care au înregistrat peste 120 de contaminări în zece state.

574 afișări
Imaginea articolului Epidemia de meningită din SUA: Bilanţul a ajuns la 12 morţi

Epidemia de meningită din SUA: Cel puţin opt persoane au murit şi alte 97 s-au îmbolnăvit (Imagine: Shutterstock)

Aproximativ 13.000 de persoane au primit doze de sterorizi potenţial contaminaţi aflaţi la originea epidemiei cauzată de către această formă rară de meningită fungică, au declarat oficiali din cadrul Centrelor de Control şi Prevenire a Bolilor.

Cel mai afectat stat este Tennessee (sud), unde au fost detectate 39 de cazuri de meningită fungică, urmat de Michigan (nord-est) cu 25 de cazuri şi Virginia (sud-est) cu 24 de cazuri. În statele Florida (sud-est), Maryland (est), Minnesota (zona central-nordică), New Jersey (nord-est), Indiana (nord-est), North Carolina şi Ohio (nord-est) au fost, de asemenea, semnalate cazuri.

Departamentul Sănătăţii din Florida a anunţat primul deces din acest stat marţi seara, precizând că moartea unui bărbat în vârstă de 70 de ani din iulie este legată de injectarea cu steroizi contaminaţi.

Meningita este o infecţie rară, care provoacă inflamarea membranelor protectoare ale creierului şi măduvei spinării. Ea trece deseori neobservată sau este, uneori, detectată prea trziu, simptomele iniţiale putând fi confundate cu ale unei gripe.

Tratamentul necesită spitalizare şi injecţii intravenoase antifungice.

Autorităţile sanitare federale suspectează pentru posibila origine a epidemiei un agent contaminant fungic, decelat într-un eşantion al produsului fabricat de către New England Compounding Center din Massachussetts (nord-est), fiind lansată o anchetă în mai multe state.

Firma producătoare de steroizi a solicitat returnarea tuturor produselor sale şi şi-a întrerupt toate activităţile.

În cursul zilei de luni, bilanţul victimelor ajunsese la opt persoane, alte 97 îmbolnăvindu-se în urma unor injecţii cu steroizi contaminaţi.

CDC le-a cerut medicilor să contacteze toţi pacienţii care au primit doze de astfel de steroizi contaminaţi, folosiţi în special pentru tratarea durerilor de spate, începând din 21 mai, în peste 20 de state americane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici