Erdogan spune că este pregătit să se întâlnească cu premierul Greciei pentru a rezolva disputa din Marea Mediterană

  • Preşedintele Recep Tayyip Erdogan declară că Turcia este pregătită să se întâlnească liderii Greciei pentru a soluţiona problema de explorare a energiei în apele contestate din estul Mediteranei, relatează Aljazeera.
  • Căutarea de gaze şi petrol în regiune a declanşat o dispută ce a dus la organizarea de exerciţii rivale aeriene şi marine în apele strategice dintre Cipru şi insula greacă Creta.
  • "Ne putem întâlni dacă există bunăvoinţă. Putem vorbi prin videoconferinţă sau ne putem întâlni într-o ţară terţă", a spus Erdogan.
1449 afișări
Imaginea articolului Erdogan spune că este pregătit să se întâlnească cu premierul Greciei pentru a rezolva disputa din Marea Mediterană

Erdogan spune că este pregătit să se întâlnească cu premierul Greciei pentru a rezolva disputa din Marea Mediterană

Ministrul turc de externe Mevlut Cavusoglu a declarat vineri mai târziu că ambasadorul Greciei Michael-Christos Diamessi a fost convocat la ministerul de externe din Ankara cu privire la un articol din ziarul Dimokratia.

Cuvintele „F *** off Mr. Erdogan” au apărut în turcă şi engleză lângă o fotografie a preşedintelui în ziarul grecesc.

„Un ziar grecesc are o postare ticăloasă”, a spus Cavusoglu la Ankara. "L-am convocat pe ambasadorul Greciei la minister", a adăugat el, citat de agenţia de ştiri de stat Anadolu.

În centrul disputelor Grecia-Turcia s-a aflat, în ultima lună, o navă turcă de cercetare seismică, Oruc Reis, şi o flotă de nave de război prezente în apele disputate din apropierea insulei greceşti Kastellorizo.

Oficialii turci au încheiat misiunea de o lună şi au ordonat navei să revină la ţărm weekendul trecut pentru întreţinere şi reaprovizionare.

Erdogan a semnalat că Oruc Reis se va întoarce la activitatea sa, spunând totodată că retragerea sa a fost deliberată.

„Este o şansă pentru diplomaţiei, să arătăm o abordare pozitivă”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici