Erdogan îi cere lui Putin "încetarea imediată" a războiului din Ucraina

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, a cerut sâmbătă "încetarea imediată" a războiului din Ucraina în timpul unei convorbiri telefonice cu preşedintele Vladimir Putin.

2255 afișări
Imaginea articolului Erdogan îi cere lui Putin "încetarea imediată" a războiului din Ucraina

De asemenea, Erdoğan "i-a mulţumit preşedintelui Putin pentru poziţia sa pozitivă în ceea ce priveşte extinderea Iniţiativei privind cerealele din Marea Neagră" şi a adăugat că cele două ţări "ar putea face paşi suplimentari" în ceea ce priveşte cooperarea economică, a precizat sâmbătă, într-un comunicat, administraţia prezidenţială de la Ankara.

Acordul privind cerealele din Marea Neagră, care a permis reluarea exportului de produse alimentare din Ucraina după ce invazia ilegală a Moscovei în această ţară a blocat mai multe porturi, a fost prelungit la sfârşitul săptămânii trecute. Acordul a fost semnat iniţial vara trecută de Kiev şi Moscova cu ajutorul Naţiunilor Unite, relatează POLITICO.

Kremlinul a precizat, într-un comunicat după convorbirea telefonică Putin-Erdoğan, că cei doi lideri au discutat, de asemenea, despre situaţia din Siria.

Aceştia au subliniat "necesitatea de a continua procesul de normalizare a relaţiilor dintre Turcia şi Siria" şi "rolul constructiv al Rusiei ca mediator", potrivit comunicatului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici