Estonia denunţă o nouă încălcare a spaţiului său aerian de către un avion militar rusesc

Statul Major al forţelor armate estone a anunţat luni că un avion militar rus, de tip An-72, a încălcat spaţiul aerian eston pe 25 decembrie, relatează agenţia RIA Novosti, în pagina electronică.

229 afișări
Imaginea articolului Estonia denunţă o nouă încălcare a spaţiului său aerian de către un avion militar rusesc

Estonia denunţă o nouă încălcare a spaţiului său aerian de către un avion militar rusesc (Imagine: www.sovietaircharter.com)

"Avionul de tip An-72 a intrat pe 25 decembrie în spaţiul aerian al Estoniei în zona Insulei Vaindloo", informează Statul Major.

Potrivit presei estone, Ministerul de Externe al Estoniei intenţionează să-l convoace marţi pe ambasadorul rus Iuri Merzleakov, pentru a-i înmâna o notă de protest în legătură cu acest incident.

La rândul său, Ministerul rus al Apărării a dezminţit luni seara informaţiile potrivit cărora un avion militar rus ar fi încălcat spaţiul aerian eston.

Potrivit ministerului rus, avionul de transport An-72 efectua o misiune planificată, deplasându-se din Sankt Petersburg spre regiunea Kaliningrad.

Avionul a zburat deasupra apelor neutre ale Mării Baltice în strictă conformitate cu normele internaţionale şi fără a încălca spaţiul aerian al Estoniei sau al unui alt stat, a declarat serviciul de presă al Ministerului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici