EUROVISION 2012: Atacuri teroriste ce urmau să aibă loc în timpul concursului, dejucate. 40 de persoane au fost arestate

Autorităţile din Azerbaidjan au anunţat, miercuri, că au dejucat o serie de atacuri teroriste ce urmau să aibă loc în timpul ediţiei din acest an a concursului Eurovision, organizat la Baku, şi au arestat 40 de persoane, potrivit ministerului pentru Siguranţa naţională.

1411 afișări
Imaginea articolului EUROVISION 2012: Atacuri teroriste ce urmau să aibă loc în timpul concursului, dejucate. 40 de persoane au fost arestate

EUROVISION 2012: Atacuri teroriste ce urmau să aibă loc în timpul concursului, dejucate. 40 de persoane au fost arestate

"Obiectivul principal al grupului terorist era de a comite atentate la Baku în timpul Eurovisionului", a anunţat ministerul azer într-un comunicat. "40 de membri ai acestui grup au fost arestaţi", afirmă aceeaşi sursă.

"Grupul urmărea să organizeze un atentat în sala de concerte unde a avut loc concursul, dar şi alte patru atentate contra preşedintelui Ilham Aliev, posturi de poliţie, hoteluri în care erau cazaţi străini şi contra unor lăcaşuri de cult", a precizat ministerul azer.

Mai mulţi membri ai acelei grupări "aveau bilete pentru Eurovision, cu scopul de a comite acte teroriste în Crystal Hall din Baku", sala în care s-a desfăşurat concursul, au adăugat oficialităţile azere.

Serviciile de securitate i-au arestat pe membrii presupuşi ai grupării în cadrul unor operaţiuni separate ce au avut loc la Baku, în oraşele Ganja şi Soumgait, dar şi în alte regiuni ale ţării, a adăugat ministerul azer, fără a preciza data la care au fost operate aceste arestări.

Câţiva membri ai grupării au opus rezistenţă şi au fost ucişi.

"Ministerul Siguranţei naţionale a decis să nu dezvăluie această informaţie în timpul Eurovisionului, pentru a nu crea panică în rândul cetăţenilor şi invitaţilor străini", a explicat ministerul azer.

Finala concursului Eurovision a avut loc sâmbătă, în faţa unui public de 20.000 de oameni la Baku Crystal Hall din capitala Azerbaidjanului.

Reprezentanta Suediei, Loreen, care a interpretat piesa "Euphoria", a câştigat detaşat cu 372 de puncte, astfel că Eurovision 2013 se va organiza în această ţară.

În finala Eurovision de la Baku, reprezentanta României, trupa Mandinga, care a interpretat piesa "Zaleilah" compusă de Costi Ioniţă, a obţinut 71 de puncte, clasându-se pe locul al 12-lea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici