Exerciţiu pentru simularea unui atentat la metroul din Londra, în vederea Jocurilor Olimpice

Aproximativ 2.500 de poliţişti, ambulanţieri şi pompieri au participat miercuri la un exerciţiu pentru simularea unui atentat la metroul din Londra, în vederea Jocurilor Olimpice din 2012, care se vor desfăşura în capitala britanică, a anunţat Guvernul.

163 afișări
Imaginea articolului Exerciţiu pentru simularea unui atentat la metroul din Londra, în vederea Jocurilor Olimpice

Exerciţiu pentru simularea unui atentat la metroul din Londra, în vederea Jocurilor Olimpice (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Exerciţiul, organizat în staţia de metrou dezafectată Aldwych şi care va continua joi, va permite testarea reacţiei serviciilor de urgenţă în caz de atac.

Aceste exerciţii sunt "vitale", a apreciat Chris Allison, responsabilul Scotland Yard pentru securitatea Jocurilor Olimpice. "Avem nevoie să ştim că avem persoanele potrivite în locurile potrivite", a adăugat el.

"Nu vom lăsa nimic la întâmplare şi vom testa minuţios întreg sistemul, la nivelul Guvernului, organizatorilor Jocurilor şi al serviciilor de urgenţă, pentru a fi pregătiţi pentru orice eventualitate", a declarat ministrul de Interne, Theresa May, care a asistat la exerciţiu în compania primarului Londrei, Boris Johnson.

"Vom demonstra lumii întregi că Londra este pregătită să găzduiască Jocurile", a apreciat la rândul său un reprezentant al pompierillor din Londra, David Whiting.

Dispozitivul de securitate pentru JO prevede mobilizarea de avioane, două nave de război, precum şi 23.700 de persoane, parţial din cadrul armatei (13.500 de militari) dar şi din cadrul societăţilor de securitate private şi cel puţin 3.000 de voluntari.

În iulie 2005, capitala britanică a fost ţinta mai multor atentate care s-au soldat cu 52 de morţi, pe lângă cei patru kamikaze, toţi de naţionalitate britanică.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici