Explozie de proporţii la o conductă de benzină din Nairobi: Cel puţin 120 de morţi

Cel puţin 120 de persoane au murit în urma unei explozii produse luni la un oleoduct de la periferia oraşului kenyan Nairobi.

1017 afișări
Imaginea articolului Explozie de proporţii la o conductă de benzină din Nairobi: Cel puţin 120 de morţi

Explozie de proporţii la o conductă de benzină din Nairobi: Cel puţin 100 de morţi (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Bilanţul morţilor este în prezent de 120. Însă ar putea creşte, dat fiind că multe cadavre sunt în râul din apropierea oleoductului", unde oamenii s-au aruncat pentru a stinge flăcările care îi cuprinseseră, a declarat un oficial local, Philip Kisia.

Explozia s-a produs în zona industrială Lunga Lunga, în apropierea localităţii Sinai, situată la periferia capitalei Kenyei. Deflagraţia a fost urmată de un incendiu puternic.

"Conducta era spartă, iar oamenii au încercat să recupereze benzina scursă în sistemul de canalizare. A avut loc o explozie puternică", a declarat un martor, Joseph Mwego.

"Oamenii au încercat să recupereze combustibilul scurs", a confirmat un oficial al Crucii Roşii.

Corespondentul AFP care s-a deplasat la faţa locului a observat mai multe cadavre carbonizate.

Poliţia a instalat un cordon de securitate, iar pompierii depun eforturi pentru stingerea incendiului.

Multe victime au sărit în râu în încercarea de a stinge flăcările, dar unele nu au supravieţuit.

"Nu am mai văzut niciodată aşa ceva. Multe femei şi mulţi copii ardeau ca lemnele aprinse. Am văzut o femeie cu copilul în spate, carbonizaţi", a declarat Francis Muendo.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici