Explozie la o centrală nucleară din Franţa. Ar putea exista persoane rănite

O explozie a avut loc joi la centrala nucleară Flamanville (N-V) din Franţa, relatează Ouest France, adăugând că, potrivit primelor informaţii, ar putea exista persoane rănite.

4437 afișări
Imaginea articolului Explozie la o centrală nucleară din Franţa. Ar putea exista persoane rănite

Explozie la o centrală nucleară din Franţa. Ar putea exista persoane rănite

Explozia s-a produs în jurul orei locale 10.00 (11.00, ora României).

Potrivit primelor informaţii, ar putea fi persoane rănite.

Planul special de intervenţii nu a fost declanşat deoarece nu există niciun risc nuclear, potrivit Prefecturii.

Potrivit pompierilor, o explozie şi un incendiu au fost semnalate în incinta centralei, în afara zonei nucleare.

Prefectura, care a anunţat că incidentul s-a încheiat, a comunicat faptul că cinci persoane au fost uşor intoxicate. Nicio persoană nu a fost rănită grav iar ipoteza unui act terorist este exclusă.

"Este un eveniment tehnic semnificativ, dar nu este vorba despre un accident nuclear", deoarece explozia s-a produs "în afara zonei nucleare", a declarat Olivier Marmion, directorul cabinetului prefectului, precizând că echipele de salvare se află la faţa locului.

"Cinci persoane sunt uşor intoxicate dar nu sunt răniţi", a adăugat Olivier Marmion.

Reactorul 1 al centralei a fost oprit în urma incidentului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici