Fabricile de textile din Bangladesh, închise din cauza protestelor, vor fi redeschise vineri

Fabricanţii de textile din Bangladesh au anunţat joi că redeschid sute de uzine din apropiere de Dhaka, la câteva zile după ce au decis închiderea acestora din cauza protestelor muncitorilor, după prăbuşirea unei clădiri cu ateliere textile, soldată cu moartea a 1.127 de persoane.

131 afișări
Imaginea articolului Fabricile de textile din Bangladesh, închise din cauza protestelor, vor fi redeschise vineri

Fabricile de textile din Bangladesh, închise din cauza protestelor, vor fi redeschise vineri (Imagine: AFP / Arhiva MediafaxFoto)

Am decis să redeschidem fabricile din zona industrială Ashulia începând de vineri, a declarat Shahidullah Azim, un oficial din partea Asociaţiei din Bangladesh a fabricanţilor şi exportatorilor de textile, cu ocazia unei reuniuni cu reprezentanţii Guvernului şi angajatorilor.

Azim anunţase luni închiderea fabricilor din motive de securitate, din cauza "tulburărilor" provocate de muncitori.

Organizaţia sa, care reprezintă 4.500 de fabrici textile din Bangladesh, a decis repornirea producţiei după ce a primit de la Guvern asigurarea că uzinele vor beneficia de "cea mai mare siguranţă", a declarat el pentru AFP.

"Ne-am întâlnit cu ministrul de Interne şi cel al Muncii şi cu reprezentanţii muncitorilor. Aceştia au garantat cea mai mare siguranţă pentru fabricile noastre", a comentat el.

Poliţia a precizat luni că în 80% dintre fabricile din Ashulia muncitorii au întrerupt lucrul pentru a cere creşteri salariale, dar şi executarea proprietarului clădirii care s-a prăbuşit la 24 aprilie în apropiere de Dhaka.

Prăbuşirea Rana Plaza, imobilul de nouă etaje de la Savar, de la periferia Dhaka, este ce mai mare tradegie industrială a ţării. Clădirea adăpostea cinci ateliere de confecţii, unde lucrau peste 3.500 de muncitori, majoritatea plătiţi cu mai puţin de 40 de dolari pe lună.

Potrivit şefului poliţiei din Ashulia, Badrul Alam, zona industrială adăposteşte aproximativ 500 de fabrici, printre care o sută de fabrici-cheie, care realizează produse pentru mărci occidentale precum Walmart, H&M, Inditex sau Carrefour.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici