Facebook, Google şi Apple solicită transparenţă în legătură cu programele SUA de interceptare

Mari grupuri online precum Facebook, Google şi Apple, alături de organizaţii civice cer Administraţiei americane să publice "rapoarte de transparenţă" privind programele de supraveghere a comunicaţiilor.

797 afișări
Imaginea articolului Facebook, Google şi Apple solicită transparenţă în legătură cu programele SUA de interceptare

Facebook, Google şi Apple solicită transparenţă în legătură cu programele SUA de interceptare (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

Grupurile online şi organizaţiile civice au trimis o scrisoare în acest sens preşedintelui Barack Obama, directorului serviciilor de informaţii, James Clapper, şi unor membri ai Congresului.

Scrisoarea este semnată de 22 de companii, printre care se numără AOL, Apple, Facebook, Google, Microsoft, Twitter şi Yahoo!, fonduri de investiţii şi 36 de organizaţii profesionale.

Iniţiativa intervine în contextul dezvăluirilor făcute de fostul consultant al Agenţiei pentru Securitate Naţională Edward Snowden privind programele secrete de interceptare a comunicaţiilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici