Federica Mogherini: Preşedintele SUA nu ar trebui să se amestece în politicile UE

Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe, Federica Mogherini, a avertizat Administraţa Donald Trump să nu se amestece în politicile Blocului comunitar, sugerând să se ocupe mai înainte de SUA, informează The Guardian.

1804 afișări
Imaginea articolului Federica Mogherini: Preşedintele SUA nu ar trebui să se amestece în politicile UE

Federica Mogherini: Preşedintele SUA nu ar trebui să se amestece în politicile UE (Imagine: Hepta/ Arhiva Foto Mediafax)

Vorbind în cadrul unei vizite de două zile în Washington, Mogherini nu a făcut acuzaţii specifice dar a declarat că noua Administraţie Donald Trump ”ar fi menţionat faptul că Uniunea Europeană nu este neapărat o idee bună şi a sugerat dezmembrarea a ceea ce Blocul comunitar a reuşit să construiască şi a conferit nu numai pace Europei, ci şi putere economică”.

”Nu ţine de mine şi nici de un alt european să vorbim despre alegeri politice domestice sau decizii ale SUA. Acelaşi lucru se aplică şi Europei, fără intervenţii”, a afirmat Mogherini.

Poate a pune America pe primul loc înseamnă de asemenea că trebuie să te ocupi mai întâi de SUA”, a adăugat aceasta.

Discursul lui Mogherini are loc ca urmare a atitudinii alarmate a Bruxellesului cu privire la poziţia noii Administraţii de la Casa Albă.

Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, a afirmat că noua Administraţie a SUA şi ”declaraţiile îngrijorătoare ale acesteia” reprezintă una dintre ameninţările mondiale principale asupra UE.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici