Felipe al VI-lea a fost proclamat rege al Spaniei. Ceremonia de depunere a jurământului - VIDEO, GALERIE FOTO

Noul rege al Spaniei Felipe al VI-lea de Bourbon a depus jurământul, joi, în Parlamentul de la Madrid, după abdicarea tatălui său, Juan Carlos, după 39 de ani de domnie. Felipe al VI-lea a primit joi dimineaţa de la tatăl său Juan Carlos centura de căpitan general al forţelor armate, o ceremonie care a declanşat festivităţile proclamării sale.

1768 afișări
Imaginea articolului Felipe al VI-lea a fost proclamat rege al Spaniei. Ceremonia de depunere a jurământului - VIDEO, GALERIE FOTO

Felipe al VI-lea a fost proclamat rege al Spaniei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Jur să îmi îndeplinesc cu credinţă funcţiile, să respect şi să veghez la respectarea Constituţiei şi a legilor şi să respect drepturile cetăţenilor şi regiunilor autonome", a declarat noul rege, în vârstă de 46 de ani, în aplauzele deputaţilor şi senatorilor reuniţi în Congres.

Felipe al VI-lea pledează pentru o monarhie "integră" şi o Spanie unită

Noul rege al Spaniei, Felipe al VI-lea de Bourbon, şi-a proclamat, joi, "încrederea în unitatea Spaniei", în faţa intensificării separatismului catalan, promiţând o monarhie "integră şi transparentă" după scandalurile care au afectat familia regală.

GALERIE FOTO

"Vrem o Spanie în care toţi cetăţenii să regăsească încrederea în instituţii" şi "în care să îşi aibă locul toate formele de a se simţi spaniol", a declarat el în cadrul discursului de proclamare susţinut în faţa Congresului.

Noul rege al Spaniei îi aduce un omagiu tatălui său, Juan Carlos

Noul rege al Spaniei, Felipe al VI-lea de Bourbon, i-a adus un omagiu, joi, tatălui său Juan Carlos, care a abdicat în favoarea sa, lăudând rolul acestuia în "reconcilierea spaniolilor" după dictatura lui Franco.

"O domnie excepţională devine astăzi parte din istoria noastră, cu o moştenire excepţională", a declarat regele, în vârstă de 46 de ani, în cadrul discursului său de proclamare susţinut în faţa Parlamentului.

Juan Carlos, în vârstă de 76 de ani, care a semnat miercuri foarte emoţionat actul de abdicare, i-a trecut centura roşie fiului său, în vârstă de 46 de ani, purtând o uniformă militară de paradă, în cadrul unei ceremonii la Palatul Zarzuela, în prezenţa membrilor Familiei Regale şi unor oficiali de rang înalt din cadrul armatei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici