FMI deblochează 90 de milioane de dolari pentru R. Moldova

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a anunţat vineri că va debloca 90 de milioane de dolari, în cadrul unui împrumut de aproximativ 500 de milioane de dolari acordat în ianuarie, pentru a ajuta R.Moldova să depăşească criză economică gravă cu care se confruntă.

8 afișări
Imaginea articolului FMI deblochează 90 de milioane de dolari pentru R. Moldova

FMI deblochează 90 de milioane de dolari pentru R. Moldova (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În cadrul acestui împrumut, din care ţara a primit o tranşă de 93 de milioane de dolari, "autorităţile au realizat progrese încurajatoare pentru restabilirea stabilităţii economice şi reinstaurarea creşterii", a declarat Naoyuki Shinohara, directorul adjunct al instituţiei, citat într-un comunicat.

"Versiunea amendată a bugetului pe 2010 conservă cea mai mare parte a noilor surse de venit, alocând în acelaşi timp fonduri investiţiilor publice şi protecţiei sociale", a precizat el. "Noul sistem de protecţie socială ţintit contribuie la reducerea sărăciei extreme", a continuat el.

FMI sfătuieşte R.Moldova să contribuie la reducerea cheltuielilor publice şi a dimensiunii sectorului public.

Această fostă republică sovietică, una dintre ţările cele mai sărace din Europa, este devastată de o gravă criză politică din iulie 2009, când Partidul Comuniştilor din R.Moldova a fost învins la alegerile legilsative. Coaliţia proeuropeană aflată la guvernare nu dispune de majoritatea suficientă pentru alegerea preşedintelui ţării.

La încheierea unei misiuni în ţară în mai, FMI a estimat că în 2010 creşterea va atinge 2,5%.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici