FMI va coopera în cadrul anchetei judiciare referitoare la Dominique Strauss-Kahn

Fondul Monetar Internaţional (FMI) intenţionează să coopereze în cadrul anchetei judiciare asupra infracţiunilor de agresiune sexuală şi tentativă de viol de care este acuzat fostul său director general, Dominique Strauss-Kahn, a anunţat joi o purtătoare de cuvânt a instituţiei.

214 afișări
Imaginea articolului FMI va coopera în cadrul anchetei judiciare referitoare la Dominique Strauss-Kahn

FMI anunţă că va coopera în cadrul anchetei judiciare referitoare la Dominique Strauss-Kahn

"Căutăm să cooperăm deplin şi să ne comportăm ca buni cetăţeni, respectând, în acelaşi timp, drepturile salariaţilor noştri", a declarat directoarea pentru Relaţii Externe a FMI, Caroline Atkinson, într-o conferinţă de presă, la Washington.

Întrebată dacă funcţionarii Fondului au fost contactaţi de anchetatori din New York, purtătoarea de cuvânt a răspuns că nu ştie. "Nu ştiu. Nu am posibilitatea să vă răspund", a declarat ea.

Atkinson a mai spus că niciun oficial din cadrul Fondului, cum ar fi directorul juridic, nu s-a întâlnit cu Strauss-Kahn, de la arestarea sa, la New York, la 14 mai. "Nimeni nu s-a întâlnit cu el", a declarat ea.

"Bineînţeles că există contacte cu avocaţii" lui Strauss-Kahn, a precizat ea.

"Sunt sigură că există mai multe probleme care vor fi discutate între avocaţi, cum ar fi disponibilitatea personalului şi alte lucruri. Nu cred că aceste probleme au fost reglate, pentru moment", a precizat ea.

"Fostul director general este implicat într-o procedură judiciară. Nu vreau să fac comentarii despre acest lucru. Nu cred că este adecvat", a continuat purtătoarea de cuvânt.

În schimb, a adăugat ea, este "întru totul adecvat" să "se discute despre modul în care se poartă FMI" şi să se reflecteze la modalitatea de "continuare a rolului important pe care îl avem pentru statele nostre membre".

Strauss-Kahn şi-a anunţat demisia printr-o scrisoare, din închisoarea din New York în care era încarcerat. Scrisoarea a fost publicată la 19 mai. De luni, Fondul caută candidaţi care să-i urmeze la conducerea instituţiei.

Atkinson a insistat că acest transfer de putere, în condiţii neprevăzute, nu a perturbat activitatea Fondului.

"Cred că, pentru FMI, esenţialul este că avem, şi cred că am demonstrat-o săptămâna trecută, un personal experimentat, conştiincios şi devotat, pentru a ne continua activităţile importante de susţinere a statelor membre", a apreciat ea.

"Fostul director general este vizat de o anchetă judiciară. Este (un lucru) care nu are nicio legătură cu Fondul Monetar Internaţional. Ca instituţie, trebuie să ne gândim foarte atent la modul în care ne comportăm. Nu suntem perfecţi, dar avem un cod de conduită strict", a declarat Atkinson.

Strauss-Kahn, aflat, de la 20 mai, sub arest la domiciliu, la New York, urmează să se prezinte, la 6 iunie, în faţa unui judecător, pentru a spune dacă pledează vinovat sau nevinovat. De la începutul anchetei, el neagă faptele care îi sunt reproşate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici