Fostul preşedinte pakistanez Pervez Musharraf a fost eliberat din nou pe cauţiune

Un tribunal pakistanez a ordonat luni eliberarea pe cauţiune a fostului preşedinte Pervez Pervez Musharraf, aflat în arest la domiciliu de peste şase luni din cauza mai multe acuzaţii, mergând de la crimă până demiterea unor judecători pe când se afla la putere.

69 afișări
Imaginea articolului Fostul preşedinte pakistanez Pervez Musharraf a fost eliberat din nou pe cauţiune

Fostul preşedinte pakistanez Pervez Musharraf (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Musharraf a ajuns în colimatorul justiţiei la puţin timp după revenirea sa în Pakistan la sfârşitul lui martie, în speranţa participării la alegerile legislativele din mai pentru a "salva" ţara de criza economică şi de a opri creşterea influenţei talibanilor.

Cu toate acestea, justiţia l-a plasat rapid în arest la domiciliu în vila sa somptuoasă Chak Shahzad, situată la periferia Islamabadului, capitala Pakistanului.

Pervez Musharraf este acuzat de uciderea în 2007 a fostei sale rivale Benazir Bhutto şi de revocarea unilaterală a unor judecători în acelaşi an, atunci când a instituit starea de urgenţă, precum şi de moartea un an mai târziu a lui Akbar Bugti, un lider rebel din provincia instabilă Balucistan (sud-vest) ucis într-o operaţiune militară.

Fostul preşedinte, care s-a aflat la putere în perioada 1999-2008, a obţinut punerea sa în libertate pe cauţiune în trei dosare luna trecută, dar tribunalul a menţinut arestul la domiciliu într-un al patrulea dosar, vizând operaţiunea armată din 2007 împotriva islamiştilor retraşi în Moscheea Roşie din Islamabad.

După câteva audieri amânate, Tribunalul districtual din Islamabad l-a eliberat pe Pervez Musharraf pe cauţiune şi în acest ultim dosar, care deschide calea eliberării sale efective şi posibilitatea de a părăsi ţara.

Judecătorul Wajid Ali a cerut o cauţiune în valoare de 200.000 de rupii, adică aproximativ 2.000 de dolari americani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici