FOTO Mii de cetăţeni turci protestează în Istanbul, faţă de Administraţia de la Ankara, în cadrul Marşului pentru Justiţie

Mii de cetăţeni turci protestează duminică în Istanbul împotriva Guvernului de la Ankara, în cadrul Marşului pentru Justiţie ce a fost iniţiat în urmă cu trei săptămâni, informează site-ul postului CNN News.

3943 afișări
Imaginea articolului FOTO Mii de cetăţeni turci protestează în Istanbul, faţă de Administraţia de la Ankara, în cadrul Marşului pentru Justiţie

Protest în Istanbul, faţă de Administraţia de la Ankara

”Marşul pentru Justiţie” a fost iniţiat de către liderul opoziţiei turce, Kemal Kilicdaroglu, ce a promis că se va deplasa în marş din capitala Ankara până la Istanbul pentru a protesta faţă de arestarea unui membru parlamentar al partidului pe care-l conduce.

Mii de cetăţeni turci s-au alăturat lui Kilicdaroglu în marşul antiguvernamental.

”Turcia a încetat să mai fie o democraţie”, a declarat preşedintele Partidului Republican al Poporului (CHP).

Kemal Kilicdaroglu a contestat rezultatul referendumului din luna aprilie, ce i-a garantat preşedintelui turc extinderea puterilor executive.

Kilicdaroglu a semnat un recurs către Curtea Europeană pentru Drepturile Omului împotriva deciziei Comisiei electorale din Turcia (YSK) de a accepta buletine de vot neştampilate la referendum.

Majoritatea cetăţenilor turci s-au pronunţat, la limită, în favoarea proiectului de instituire a sistemului prezidenţial.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici