François Hollande: Încă mai este timp pentru a se evita un război civil în Siria

Preşedintele francez François Hollande a declarat sâmbătă că încă mai este timp pentu a se evita războiul civil în Siria, apreciind că acesta este "cel mai rău" scenariu.

172 afișări
Imaginea articolului François Hollande: Încă mai este timp pentru a se evita un război civil în Siria

François Hollande: Încă mai este timp pentru a se evita un război civil în Siria (Imagine Mediafax Foto/AFP)

Rusia şi China "blochează orice rezoluţie a Consiliului de Securitate" al ONU care încearcă să găsească o soluţie la violenţele din Siria, a deplâns preşedintele în cadrul interviului său televizat din 14 iulie, Ziua Naţională a Franţei.

"I-am spus acest lucru lui Putin, care vrea ca Siria să rămână apropiată de ţara sa. Există relaţii comerciale, istorice, iar eu le respect", a explicat el.

"I-am spus că cel mai rău este să avem un război civil în Siria. Prin urmare, să facem în aşa fel încât să găsim o poziţie politică pentru a evita războiul civil. Mai este încă timp", a continuat el.

Hollande şi Putin s-au întâlnit la 1 iunie la Paris.

Potrivit preşedintelui francez, conferinţa Prietenii Siriei din 6 iulie de la Paris a "permis să se reunească jumătate din ţările de pe planetă şi să se afirme că trebuie continuate presiunile pentru ca Bashar al-Assad să plece şi să aibă loc o tranziţie politică".

Comunitatea internaţională a cerut vineri ONU să acţioneze împotriva escaladării violenţelor din Siria, după moartea a cel puţin 150 de persoane în centrul ţării, opoziţia denunţând un masacru, în timp ce regimul susţine că a fost o operaţiune antiteroristă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici