Francez arestat de autorităţi pe un aeroport britanic pentru deţinerea unui obiect suspect

Un cetăţean francez, în vârstă de 41 de ani, a fost arestat de autorităţile britanice pe aeroportul din Gatwick, pentru că ar fi deţinut un obiect suspect, informează BBC News online.

4184 afișări
Imaginea articolului Francez arestat de autorităţi pe un aeroport britanic pentru deţinerea unui obiect suspect

Francez arestat de autorităţi pe un aeroport britanic pentru deţinerea unui obiect suspect (Imagine: Shutterstock)

Bărbatul în vârstă de 41 de ani, originar din Vendome, a fost arestat sâmbătă seară de autorităţile britanice după ce ar fi aruncat un "obiect explozibil" într-un coş de gunoi din terminalul nordic al aeroportului Gatwick, din sudul Londrei.

Aeroportul a fost evacuat de sâmbătă dimineaţă în jurul orei 09.30 ( 11.30 - ora României), ca măsură de precauţie, după o alertă de securitate.

"Din cauza unui incident, terminalul din nord a fost evacuat ca măsură de precauţie. Au fost suplimentaţi angajaţii pentru îndrumarea pasagerilor", a comunicat conducerea Aeroportului Gatwick, sâmbătă dimineaţă.

Atunci, autorităţile britanice nu au comentat incidentul, cauzat cel mai probabil de găsirea unui bagaj pierdut.

"În acest moment, investigăm circumstanţele incidentului şi este prea devreme să spunem ce este exact acest obiect", a precizat Nick May din cadrul poliţiei londoneze.

"Cu toate acestea, date fiind evenimentele din Paris, există un grad ridicat de precauţie faţă de astfel de incidente şi e cel mai bine să le tratăm cu toată seriozitatea", a adăugat acesta.

Pasagerii care ar trebui să sosească pe terminalul de nord vor fi redirecţionaţi către cel din sud.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici