Francois Hollande afirmă că austeritatea reprezintă "condamnarea Europei la explozie"

Preşedintele francez Francois Hollande a apreciat joi că "a fi în austeritate, înseamnă condamnarea Europei la explozie" şi încurajează formarea mişcărilor populiste.

239 afișări
Imaginea articolului Francois Hollande afirmă că austeritatea reprezintă "condamnarea Europei la explozie"

Francois Hollande afirmă că austeritatea reprezintă "condamnarea Europei la explozie"

"Am această obligaţie de a spune liderilor europeni, astăzi, că prelungirea austerităţii reprezintă riscul de a nu reuşi să reducem deficitele şi certitudinea că vom avea guverne nepopulare de care populiştii vor profita la momentul oportun", a declarat Hollande în cadrul unui interviu pentru postul de televiziune public France 2.

"Faptul că statele europene au obligaţia de a fi riguroase înţeleg perfect, însă a fi austere nu, înseamnă a condamna Europa la explozie", a declarat acesta.

"Nu voi face o politică care conduce Europa la austeritate", a promis preşedintele francez, adăugând: "nu vreau ca Europa să fie o şcoală de corecţie".

Întrebat despre relaţiile franco-germane, acesta a evocat "o tensiune amicală", însă a adăugat că Paris şi Berlin au "ambele aceeaşi obligaţie, de a permite Europei să avanseze".

Acesta a confirmat că Franţa nu va reuşi să îşi îndeplinească obiectivul de a reduce deficitul public la 3 la sută din produsul intern brut în 2013, aşa cum s-a angajat în faţa partenerilor europeni.

"Nu vom atinge cei 3 la sută deoarece dacă am forţa ritmul vom pierde speranţa unei reveniri a creşterii economice", a explicat acesta.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici