Franţa a efectuat al doilea atac aerian contra Statului Islamic în Siria, la Rakka

Armata franceză a efectuat în noaptea de joi spre vineri un nou atac aerian, asupra unei tabere de antrenament a Statului Islamic (SI), la Rakka, bastionul combatanţilor jihadişti în Siria, a anunţat vineri ministrul francez al Apărării Jean-Yves Le Drian, relatează Reuters în pagina electronică.

2241 afișări
Imaginea articolului Franţa a efectuat al doilea atac aerian contra Statului Islamic în Siria, la Rakka

Franţa a efectuat al doilea atac aerian contra Statului Islamic în Siria, la Rakka

"Franţa a atacat Daech (acronimul arab al SI), în Siria, în această noapte (de joi spre vineri), la Rakka", a declarat Le Drian pentru postul Europe1.

"Nu este prima oară şi nici ultima", a adăugat el.

"Avioane franceze (de tip) Rafale au largat bombe asupra acestei tabere de antrenament, iar obiectivele au fost atinse", a spus ministrul.

"Am atacat pentru că ştim că în Siria există, îndeosebi în împrejurimile (oraşului) Rakka, centre de antrenament pentru luptători străini, a căror misiune nu este să se ducă să lupte pentru Daech în Levant, ci să vină în Franţa, în Europa, pentru a comite atacuri", a subliniat Jean-Yves Le Drian.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici