Franţa, şocată după că vicepremierul italian Luigi Di Maio s-a pozat cu liderii mişcării "Vestele Galbene"

Parisul l-a avertizat pe vicepremierul italian Luigi Di Maio să nu interfereze în politicile interne ale ţării, după ce acesta s-a întâlnit cu liderii mişcării antiguvernamentale "Vestele Galbene" din Franţa, relatează site-ul postului BBC.

1089 afișări
Imaginea articolului Franţa, şocată după că vicepremierul italian Luigi Di Maio s-a pozat cu liderii mişcării "Vestele Galbene"

Sursa: Euroactiv

"Aceasă nouă provocare este inacceptabilă între ţările vecine şi partenerii UE", a afirmat Ministerul francez de Externe.

Luigi Di Maio s-a întâlnit marţi cu doi dintre liderii mişcării antiguvernamentale "Vestele Galbene" din Franţa.

Acesta a postat o poză cu el şi cu liderii Christophe Chalençon şi Ingrid Levavasseur. Întâlnirea a avut loc în apropierea Parisului.

Relaţiile între Franţa şi Italia au devenit tensionate încă de când formaţiunile politice italiene Mişcarea Cinci Stele (M5S) şi Liga au preluat puterea în iunie 2018.

În luna ianuarie, ambasadorul italian la Paris a fost convocat, după ce Di Maio a denunţat Franţa pentru continuarea "colonizării" în Africa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici