Franţa critică decizia Danemarcei privind controalele la frontierele Schengen

Partenerii Danemarcei au luat act de asigurările date de Copenhaga privind restabilirea controalelor la frontiere, dar Franţa a criticat atitudinea unei ţări care va deţine preşedinţia UE în cursul anului 2012.

616 afișări
Imaginea articolului Franţa critică decizia Danemarcei privind controalele la frontierele Schengen

Franţa critică decizia Danemarcei privind controalele la frontierele Schengen

"Danemarca ne-a asigurat că va respecta toate reglementările în vigoare în cadrul Schengen. Am luat act şi acceptăm", a reacţionat ministrul ungar de Interne, Sandor Pinter, a cărui ţară deţine preşedinţia semestrială a UE.

"Nu au fost probleme şi nici discuţii. Comisia a primit în această dimineaţă decizia Danemarcei. Nu am avut timp să o examinăm şi este dificil să reacţionăm", a declarat comisarul UE pentru Securitate, Cecilia Malmstrom.

Însă ministrul francez de Interne, Claude Gueant, a emis rezerve: "Danemarca a oferit o explicaţie. A anunţat că poziţiile sale au fost exagerate şi că, de fapt, este vorba de controale simple pentru combaterea infracţionalităţii. (...) Dar este anormal ca în gestionarea unui spaţiu comun să existe decizii individuale. Nu este posibil".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici