FSB monitoriza “îndeaproape” mişcările lui Navalnîi înainte de presupusa otrăvire

  • Navalnîi a fost filat de serviciile secrete din Rusia înainte de presupusa otrăvire
  • Ofiţerii FSB cunoşteau orice mişcare a politicianului, inclusiv cu cine vorbeşte şi ce mănâncă în timpul călătoriei în Siberia
763 afișări
Imaginea articolului FSB monitoriza “îndeaproape” mişcările lui Navalnîi înainte de presupusa otrăvire

FSB monitoriza “îndeaproape” mişcările lui Navalnîi înainte de presupusa otrăvire

Surse din domeniul securităţii spun că opozantul lui Putin, Aleksei Navalnîi, era urmărit îndeaproape de agenţii FSB, potrivit unui raport al ziarului Moskovsky Komsomolets.
 
 
Citând oficiali din cadrul serviciilor de securitate, ziarul scrie că un raport FSB descrie detaliat orice mişcare făcută de Navalnîi înainte ca să i se facă rău, inclusiv cu cine a vorbit sau ce a mâncat. 
 
 
Totodată, sursele susţin că, având în vedere faptul că Navalnîi era supravegheat, acesta putea fi otrăvit doar la aeroport sau în avion, se arată în raport. Pe lângă asta, ei spun că în timp ce îi urmăreau mişcările, nu au depistat contacte suspecte care ar putea avea legătură cu îmbolnăvirea sa.
 
 
”Amploarea supravegherii nu mă surprinde de loc, eram perfect conştienţi de ea. Surprinzător este că „oficialii din securitate” nu s-au sfiit să o descrie”, a scris pe Twitter, purtătoarea sa de cuvânt Kira Yarmysh.
 
 
Navalnîi, un vechi oponent al preşedintelui rus Vladimir Putin, se află de mult timp în centrul atenţiei autorităţilor ruse. Acesta a fost arestat de mai multe ori pentru organizarea de mitinguri anti-Putin.
 
Sâmbătă, Aleksei Navalnîi a fost transportat în Germania, pentru a fi tratat de medicii de acolo, după o zi în care apropiaţii politicianului au spus că medicii ruşi trag de timp pentru ca otrava din organism să nu fie depistată.  
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici