Germania a descoperit un defect de fabricaţie la avioanele Eurofighter comandate

Ministrul german al Apărării a anunţat marţi seara descoperirea unui defect de fabricaţie la avioanele de vânătoare Eurofighter şi a decis să nu mai recepţioneze aeronavele comandate.

515 afișări
Imaginea articolului Germania a descoperit un defect de fabricaţie la avioanele Eurofighter comandate

Germania a descoperit un defect de fabricaţie la avioanele Eurofighter comandate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Berlinul a decis, de asemenea să reducă la jumătate timpul de zbor anual al aparatelor sale Eurofighter, de la 3.000 la 1.500 de ore de zbor pe an, potrivit unui comunicat.

Defectul descoperit se referă la partea posterioară a carlingii, a precizat ministerul în comunicat. Potrivit site-ului de Internet Spiegel Online, acesta poate antrena o instabilitate a avionului.

Berlinul a decis să nu mai recepţioneze aeronavele Eurofighter comandate "până când nu se vor elucida aspectele comerciale".

Eurofighter este construit de Airbus, în colaborare cu firma britanică BAE Systems şi cea italiană Finmeccanica.

Armata germană se confruntă în prezent cu o serie de dificultăţi pe fondul restricţiilor bugetare.

Potrivit unui tabel publicat de săptămânalul Der Spiegel, citând surse militare, doar 41 de elicoptere din totalul de 190 aflate în serviciul armatei germane sunt operaţionale. Dintre avioanele de luptă Eurofighter şi Tornado, doar 80 de aparate sunt funcţionale efectiv din totalul de 239.

Germania a renunţat deja la ultimile comenzi de Eurofighter.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici