Germania: Cec de 54 de MILIOANE de euro, găsit în posesia unui oficial iranian

Vameşi germani de pe aeroportul din Düsseldorf au găsit în posesia fostului ministru iranian de Finanţe, Tachmaschb Masaheri, un cec în valoare de 54 de milioane de euro, a informat duminică publicaţia Bild am Sonntag.

390 afișări
Imaginea articolului Germania: Cec de 54 de MILIOANE de euro, găsit în posesia unui oficial iranian

Germania: Cec de 54 de MILIOANE de euro, găsit în posesia unui oficial iranian (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Masaheri, care a condus Banca Centrală a Iranului până în 2008, a fost controlat de către vameşi pe aeroportul din Düsseldorf la 21 ianuarie, în timp ce sosea din Turcia, anunţă Bild am Sonntag.

Potrivit publicaţiei, un cec emis de Banca Centrală a Venezuelei în valoare de 300 de milioane de bolivari (54 de milioane de euro) a fost descoperit într-un buzunar al bagajului de mână.

Serviciile vamale germane efectuează o anchetă privind o posibilă spălare de bani, a precizat publicaţia.

Conform informaţiilor oferite de Bild am Sonntag, Masaheri a afirmat că cecul trebuia să servească pentru finanţarea construcţiei a 10.000 de locuinţe noi mulţumită Guvernului venezuelean.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici