Germania încă nu a decis soarta ultimelor centrale nucleare. Guvernul ar putea amâna închiderea în contextul crizei energetice

Guvernul Germaniei a negat marţi o informaţie apărută în presă potrivit căreia ar fi decis să amâne închiderea ultimelor sale trei centrale nucleare, afirmând că va lua o decizie finală după ce va primi rezultatele evaluărilor de risc şi securitate, denumite şi „teste de stres”.

260 afișări
Imaginea articolului Germania încă nu a decis soarta ultimelor centrale nucleare. Guvernul ar putea amâna închiderea în contextul crizei energetice

Centralele ar trebui închise până la sfârşitul anului, în conformitate cu legislaţia introdusă de guvernul fostului cancelar Angela Merkel în urma accidentului de la centrala nucleară Fukushima din Japonia în 2011.

Însă în Germania se discută intens dacă ar trebui să le menţină în funcţiune mai mult timp, având în vedere o posibilă criză energetică în această iarnă, ca urmare a scăderii livrărilor de gaze ruseşti, relatează Reuters.

Centralele, operate de E.ON, RWE şi EnBW, reprezintă aproximativ 6% din energia electrică a ţării.

Citând oficiali anonimi, The Wall Street Journal a relatat că guvernul a decis să menţină centralele în funcţiune şi după sfârşitul acestui an. Ziarul a precizat că decizia nu a fost încă adoptată în mod oficial de cabinetul cancelarului german Olaf Scholz, unele detalii fiind încă în discuţie.

"Guvernul nu a luat încă nicio decizie cu privire la modul în care se va ocupa de cele trei centrale nucleare germane rămase după sfârşitul acestui an", a declarat un purtător de cuvânt. "Acest lucru se va întâmpla mai întâi în urma rezultatelor testelor de stres".

Un purtător de cuvânt al Ministerului Economiei a declarat că raportul din Wall Street Journal "nu are nicio bază factuală".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici