Germania interzice cursele aeriene de pasageri din Yemen

Guvernul german a decis extinderea la curse de pasageri a interdicţiei privind zborurile provenind din Yemen, după descoperirea unor colete-capcană provenind din această ţară şi care aveau ca destinaţie Statele Unite, anunţă purtătorul de cuvânt al Ministerului Transporturilor.

50 afișări
Imaginea articolului Germania interzice cursele aeriene de pasageri din Yemen

Germania interzice cursele aeriene de pasageri din Yemen (Imagine: Mediafax foto/AFP)

"Toate companiile aeriene yemenite care operează în Germania au primit interdicţii de zbor, iar autorităţile aeronautice au primit ordine de deturnare a oricărui zbor direct şi indirect" provenind din Yemen, anunţă un purtător de cuvânt.

Germania interzisese sâmbătă zborurile avioanelor cargo provenind din Yemen, după descoperirea la Dubai şi în Marea Britanie a două colete-capcană care aveau ca destinaţie Statele Unite, dintre care unul care tranzitase aeroportul din Koln.

Alte măsuri de securitate, printre care extinderea interdicţiei curselor aeriene la alte ţări în afară de Yemen, au fost luate în considerare, anunţă purtătorul de cuvânt al Guvernului, Steffen Seibert. "A existat o reuniune guvernamentală în această dimineaţă în cursul căreia s-au propus mai multe măsuri", explică oficialul german.

Un grup de lucru din care fac parte experţi de la Ministerul de Interne, Ministerul Transporturilor şi cel de Externe, precum şi din cadrul serviciilor secrete, va analiza "aplicarea noilor măsuri", inclusiv extinderea interdicţiei la alte ţări, adaugă oficialul citat.

De asemenea, Germania a anunţat că intenţionează să sesizeze Uniunea Europeană în acest dosar.

"Guvernul german se va adresa preşedinţiei belgiene a UE pentru ca această problemă să fie pe agenda europeană şi pentru găsirea unei soluţii europene, în cooperare cu Statele Unite", adaugă Seibert.

Cele două colete-capcană adresate unor locaşuri de cult evreieşti din Chicago au fost interceptate vineri pe aeroporturile din Dubai şi din East Midlands (centrul Angliei).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici