Germania oferă Poloniei capabilităţi de apărare aeriană. Opoziţia germană critică politica de apărare

Guvernul german a propus Poloniei, după incidentul produs săptămâna trecută la graniţa cu Ucraina, furnizarea de avioane de vânătoare şi de sisteme antibalistice pentru securizarea spaţiului aerian, în timp ce Uniunea Creştin-Democrată (CDU, opoziţie) denunţă vulnerabilităţile în materie de apărare.

467 afișări
Imaginea articolului Germania oferă Poloniei capabilităţi de apărare aeriană. Opoziţia germană critică politica de apărare

Germania oferă Poloniei capabilităţi de apărare aeriană. Opoziţia germană critică politica de apărare

"Am propus Poloniei să o susţinem în protejarea spaţiului aerian cu avioane de tip Eurofighter şi sisteme antiaeriene Patriot. Avem deja astfel de sisteme în Slovacia, prezenţa în această ţară va fi prelungită până la sfârşitul anului 2023, eventual chiar mai mult", a declarat Christine Lambrecht, ministrul german al Apărării, într-un interviu acordat publicaţiei Rheinischen Post, conform revistei Der Spiegel.

Guvernul Germaniei a propus oferirea de asistenţă militară Poloniei după incidentul propus săptămâna trecută. Două persoane au fost ucise în localitatea poloneză Przewodów, situată la câţiva kilometri de frontiera cu Ucraina, după căderea unei rachete. Autorităţile poloneze şi NATO cred că a fost vorba de o rachetă antiaeriană ucraineană, deşi Kievul a semnalat că este posibil să fi fost o rachetă rusă.

Opoziţia de la Berlin acuză Guvernul că vulnerabilizează apărarea Germaniei

Johann Wadephul, vicepreşedintele grupului parlamentar al Uniunii Creştin-Democrate (CDU, centru-dreapta, opoziţie) din Bundestag, a acuzat Guvernul Olaf Scholz, din care fac parte Partidul Social-Democrat (SPD, centru-stânga), Alianţa '90/Verzi (ecologistă) şi Partidul Liber-Democrat (FDP, liberal), că nu achiziţionează suficiente echipamente militare pentru consolidarea apărării.

"Ministrului Lambrecht îi lipseşte voinţa politică şi spiritul de conducere. Sub răspunderea sa, armata germană devine zilnic mai slabă, nu mai puternică", a declarat Johann Wadephul, conform publicaţiei Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Parlamentul Germaniei a alocat fonduri speciale în valoare de 100 de miliarde de euro pentru achiziţii de echipamente militare, ca reacţie la invazia militară rusă în Ucraina. Fondurile urmează să fie utilizate pentru cumpărarea de avioane şi elicoptere militare, nave, vehicule blindate şi muniţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici