Germania solicită Belgiei închiderea temporară a două reactoare nucleare, din motive de securitate

Germania solicită Belgiei închiderea temporară a două reactoare nucleare, din motive de securitate, după ce a adresat o solicitare similară Franţei în cazul unei centrale nucleare de la frontiera celor două state, transmite Associated Press.

2420 afișări
Imaginea articolului Germania solicită Belgiei închiderea temporară a două reactoare nucleare, din motive de securitate

Germania, care plănuieşte să-şi închidă toate reactoarele nucleare din ţară până în 2022, avertizează în privinţa chestiunilor de securitate legate de centralele nucleare din alte state europene.

Guvernul german a solicitat deja Franţei să-şi închidă cât mai repede posibil cea mai veche centrală nucleară din ţară, din localitatea Fessenheim, de la graniţa cu Germania.

Ministrul german al Mediului, Barbara Hendricks, a cerut Belgiei miercuri să încheie activitatea de la două reactoare nucleare, Tihange 2 şi Doel 3, "până chestiunile legate de securitate sunt clarificate".

Oficialii germani au invocat îngrijorări privind fisuri în structura reactoarelor, motiv pentru care au fost închise timp de doi ani, dar şi-au reluat activitatea în decembrie anul trecut, scrie Le Figaro.

Hendricks a declarat într-un comunicat că solicitarea de închidere a celor două reactoare nucleare "constituie un semnal puternic de alarmă, ca măsură preventivă", iar, dacă va da curs cererii, "Belgia va demonstra că tratează cu seriozitate îngrijorările exprimate de Germania".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici