Grecia a obţinut sponsorizări pentru ştafeta torţei olimpice pe teritoriul elen

Grecia a reuşit să obţină mai multe sponsorizări în vederea finanţării complete a parcursului torţei olimpice pe teritorul elen, în luna mai, în ciuda crizei financiare.

125 afișări
Imaginea articolului Grecia a obţinut sponsorizări pentru ştafeta torţei olimpice pe teritoriul elen

Grecia a obţinut sponsorizări pentru ştafeta torţei olimpice pe teritoriul elen (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Ştafeta torţei olimpice va trece prin 40 de localităţi, pe parcursul a peste 2.890 de kilometri înainte de a fi dusă cu avionul în Marea Britanie, în vederea Jocurilor Olimpice de la Londra, ce încep la 27 iulie.

Comitetul Olimpic nu a precizat costurile, dar a menţionat că mai multe companii internaţionale au fost de acord să plătească pentru evenimentul ce se va desfăşura în perioada 10-17 mai, informează ekatherimi.com.

La celelalte ediţii ale JO, pentru parcursul torţei în Grecia o parte din costuri erau asigurate de Guvernul elen.

Ceremonia de aprindere a flăcării olimpice va avea loc la 10 mai, la Olimpia, ştafeta urmând să treacă prin Grecia continentală şi insula Creta.

"În ciuda faptului că avem dificultăţi financiare foarte mari ca ţară, vom face tot ce trebuie în ceea ce priveşte flacăra olimpică pe pământ grec. Va merge în toată ţara, pentru a reaminti concetăţenilor noştri importanţa torţei, importanţa Jocurilor Olimpice, faptul că totul a pornit de aici", a declarat Spyros Capralos, preşedintele Comitetului Olimpic Grec.

Grecia este în al cincilea an de recesiune şi se menţine pe linia de plutire prin împrumuturi de la alte ţări din zona euro. Anul trecut a pierdut organizarea Jocurilor Meditareneene din 2013, din cauza reducerilor de la buget, acestea urmând să aibă loc în Turcia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici