Grecia vrea să expulzeze imigranţii aflaţi ilegal pe teritoriul ţării

Grecia va efectua controale asupra imigranţilor aflaţi pe teritoriul ţării, pentru a stabili câţi dintre aceştia au drept de azil şi a-i expulza pe cei aflaţi ilegal în ţară, a declarat, sâmbătă, ministrul adjunct al Muncii, Anna Delara.

23 afișări
Imaginea articolului Grecia vrea să expulzeze imigranţii aflaţi ilegal pe teritoriul ţării

Grecia vrea să expulzeze imigranţii aflaţi ilegal pe teritoriul ţării (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cei care îndeplinesc condiţiile pentru a se întoarce în ţările de origine se vor întoarce şi, indiferent care este situaţia, dacă vor fi constatate încălcări ale legii, vor primi bilete pentru revenirea în ţara lor şi vor pleca", a spus ea, citată de Flash Radio.

Grecia se confruntă cu o creştere importantă a numărului de imigranţi şi solicitanţi de azil, capacităţile de primire ale statului elen fiind suprasolicitate, într-un moment de criză economică şi socială.

Administraţia care gestionează cererile de azil este depăşită de situaţie, iar 47.000 de solicitanţi aşteaptă, în unele cazuri timp de mai mulţi ani, pronunţarea unei decizii.

Organizaţiile pentru drepturile omului au criticat în repetate rânduri tratamentul inadecvat aplicat persoanelor care se refugiază în faţa conflictelor din Africa, Orientul Mijlociu sau subcontinentul indian. Solicitanţii de azil şi imigranţii sunt cazaţi în centre de detenţie, în celule aglomerate şi inadecvate, majoritatea fiind eliberaţi, în cele din urmă, cu ordine de expulzare.

Potrivit Înaltului Comisariat ONU pentru refugiaţi (UNHCR), cei mai mulţi dintre solicitanţii de azil provin din Afganistan, Irak şi Somalia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici