Grevă generală în Grecia: Confruntări între poliţie şi manifestanţi la Atena

Confruntări între manifestanţi şi poliţie au avut loc, vineri la prânz, la Atena, cu ocazia unui miting al sindicatelor faţă de măsurile de austeritate. Un grup de protestatari au aruncat pietre şi sticle incendiare în Piaţa Syntagma, scena manifestaţiilor faţă de măsurile de austeritate.

787 afișări
Imaginea articolului Grevă generală în Grecia: Confruntări între poliţie şi manifestanţi la Atena

Grevă generală în Grecia: Confruntări între poliţie şi manifestanţi la Atena (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Poliţia a folosit gaze lacrimogene în cursul mitingului la care participă circa 7.000 de persoane.

Anterior, aproximativ 10.000 de simpatizanţi comunişti au manifestat calm în Piaţa Syntagma, după care au plecat.

Sindicatele elene au iniţiat, vineri, o grevă de 48 de ore în semn de protest faţă de noile măsuri de austeritate solicitate de CE, BCE şi FMI.

Sindicatele consideră că noile măsuri de austeritate ar fi "mormântul societăţii greci". Sindicatele GSEE (700.000 de membri) şi Adedy (350.000 de membri) au lansat apeluri la organizarea de mitinguri, vineri şi sâmbătă, în Piaţa Syntagma, scena acţiunilor de protest din ultimii doi ani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici