Gruparea Stat Islamic foloseşte fotografia cu Aylan pentru a-i avertiza pe sirienii care vor să fugă

Gruparea teroristă Stat Islamic a folosit fotografia cu Aylan Kurdi, băieţelul sirian în vârstă de 3 ani care a fost găsit mort pe o plajă din Turcia, pentru a-i avertiza pe sirienii care încearcă să scape de regimul său că riscă să-şi piardă copiii, relatează Radio Free Europe/Radio Liberty.

2572 afișări
Imaginea articolului Gruparea Stat Islamic foloseşte fotografia cu Aylan pentru a-i avertiza pe sirienii care vor să fugă

Gruparea Stat Islamic foloseşte fotografia cu Aylan pentru a-i avertiza pe sirienii care vor să fugă (Imagine: The Telegraph)

Fotografia cu Aylan a apărut în ediţia de săptămâna aceasta a revistei de propagandă a grupării jihadiste, Dabiq. Articolul care o însoţeşte dezvăluie îngrijorarea grupării Stat Islamic că sirienii şi irakienii care trăiesc pe teritoriile controlate de jihadişti sunt atât de disperaţi să scape încât riscă să moară.

După ce fotografia cu Aylan a apărut în presa internaţională şi pe reţelele de socializare, militanţii Statului Islamic au criticat refugiaţii pe Internet, acuzându-i că abandonează islamul şi merg pe teritoriile "necredincioşilor".

Gruparea jihadistă i-a avertizat pe sirieni că părăsirea teritoriilor controlate de Statul Islamic este un "păcat major periculos", care va determina copiii acestora să "abandoneze islamul pentru creştinism, ateism sau liberalism".

Chiar dacă copiii refugiaţilor sirieni din Europa nu devin "necredincioşi", ei vor fi "sub ameninţarea constantă a păcatului trupesc, a sodomiei, drogurilor şi alcoolului", avertizează articolul publicat în revista Dabiq.

Şi acei copii care nu cad în păcat tot vor suferi, pentru că vor uita cum să vorbească limba arabă, limba Coranului şi islamului, continuă Dabiq.

Părinţii sunt avertizaţi de asemenea că, dacă vor fugi, copiii lor probabil vor muri "în timpul călătoriei periculoase către teritoriile cruciaţilor războinici".

O altă fotografie care însoţeşte articolul arată refugiaţi care se înghesuie într-o dubiţă. "Mulţi sirieni au murit pe drumul spre darul-kufr (pământurile necredincioşilor)", se arată în explicaţia foto.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici