Grupul PPE aşteaptă "un semnal puternic" privind aderarea României şi Bulgariei la Schengen

Grupul PPE din Parlamentul European a cerut Franţei şi Germaniei să ofere "un semnal politic puternic" României şi Bulgariei privind perspectivele aderării rapide la Spaţiul Schengen.

44 afișări
Imaginea articolului Grupul PPE aşteaptă "un semnal puternic" privind aderarea României şi Bulgariei la Schengen

UPDATE: Grupul PPE aşteaptă "un semnal puternic" privind aderarea României şi Bulgariei la Schengen (Imagine: Cristina Nichitus/Mediafax Foto)

"Grupul PPE din Parlamentul European apreciază că este necesar să fie trimis un semnal politic puternic în privinţa Bulgariei şi României", anunţă vicepreşedintele grupului, germanul Manfred Weber.

Obiectivul este a le oferi celor două ţări "asigurări pentru o perspectivă onestă şi explicită privind o aderare rapidă, subliniind că progresele în materie de securitate rămân o condiţie prealabilă. Grupul nostru politic consideră că este indispensabil ca Bulgariei şi României să le fie oferită o perspectivă de aderare la Schengen în viitorul apropiat", continuă eurodeputatul.

"Noi considerăm că este plauzibil ca cele două ţări să poată îndeplini condiţiile de aderare în cursul anului 2011 dacă accelerează eforturile", precizează Manfred Weber.

Scrisoarea lui Weber, datată 19 ianuarie, este adresată doar miniştrilor de Interne din Franţa şi Germania, Brice Hortefeux şi Thomas de Maiziere.

Weber îi îndeamnă pe cei doi miniştri să "acţioneze rapid pentru a demonstra Bulgariei şi României că pot îndeplini condiţiile de aderare la Schengen în scurt timp şi în mod minuţios".

"Este vorba în primul rând de a evita confuziile în privinţa condiţiilor care trebuie îndeplinite şi asupra perspectivelor de aderare. În general, grupul PPE este reticent faţă de extinderea în mod prematur a Spaţiului Schengen. Dar, ar fi păcat să lăsăm impresia că UE ar stabili noi condiţii, modificând procedurile în curs ca reacţie la experienţe negative din trecut", încheie vicepreşedintele grupului PPE.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici