Grupul terorist Stat Islamic se apropie de Bagdad şi ocupă o mare parte a oraşului sirian Kobane

Combatanţii grupului terorist sunnit Stat Islamic au avansat în ultimele ore, ajungând la câţiva kilometri de aeroportul din Bagdad, afirmă surse citate de CNN, iar, în Siria, organizaţia teroristă aproape a ocupat oraşul Kobane, la frontiera cu Turcia.

1242 afișări
Imaginea articolului Grupul terorist Stat Islamic se apropie de Bagdad şi ocupă o mare parte a oraşului sirian Kobane

Grupul terorist Stat Islamic se apropie de Bagdad şi ocupă o mare parte a oraşului sirian Kobane (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit corespondenţilor CNN, organizaţia teroristă este la doar câţiva kilometri de Bagdad, deşi duminică era la 20 de kilometri de capitala Irakului.

Generalul Martin Dempsey, comandantul Statului Major Interarme al SUA, a declarat zilele trecute că a fost necesară trimiterea unor elicoptere americane de tip Apache pentru respingerea unui atac asupra forţelor irakiene, la aproximativ 20 de kilometri de aeroportul din Bagdad.

Pe frontul din Siria, gruparea teroristă a avansat mult în ultimele săptămâni, în pofida raidurilor aeriene americane, fiind pe punctul de a ocupa oraşul Kobane, o zonă strategică situată la frontiera cu Turcia.

Grupul terorist Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant) ocupă vaste regiuni din Siria şi Irak, unde a instaurat un "califat islamic". O coaliţie internaţională condusă de Statele Unite bombardează poziţii ale grupului terorist sunnit în Siria şi Irak.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici