Guvernul Marii Britanii nu va renegocia acordul pe tema Brexit dacă va fi respins de Parlament

Guvernul Theresa May va prezenta Parlamentului o singură formă a acordului cu Uniunea Europeană pe tema Brexit, iar, în cazul respingerii proiectului, Marea Britanie va reveni la normele generale prevăzute de Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC), afirmă secretarul de stat David Jones.

2530 afișări
Imaginea articolului Guvernul Marii Britanii nu va renegocia acordul pe tema Brexit dacă va fi respins de Parlament

Guvernul Marii Britanii nu va renegocia acordul pe tema Brexit dacă va fi respins de Parlament (Imagin: Bogdan Maran / Mediafax Arhiva Foto)

Practic, David Jones, secretar de stat pentru Brexit, a transmis Parlamentului că fie va accepta acordul de părăsire a Uniunii Europene în forma negociată de Guvern, fie va fi o ieşire din Blocul comunitar fără niciun acord.

"Va avea loc un vot semnificativ - votul va fi ori pentru acordul pe care Guvernul îl va fi obţinut, ori, sincer, nu va exista niciun acord. Acestea vor fi opţiunile Parlamentului", a declarat David Jones, citat de site-ul publicaţiei The Telegraph.

"Premierul Theresa May a transmis clar că, în cazul în care nu vom obţine un acord cu UE, vom reveni la alte aranjamente", a adăugat David Jones, referindu-se la reglementările generale prevăzute de tratatele Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC).

Premierul Theresa May a îndemnat luni seară Parlamentul britanic să nu încerce să modifice prea mult termenii ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici