Guvernul Ungariei a întocmit o listă cu organizaţiile care promovează migraţia ilegală

Guvernul Ungariei a întocmit o listă cu organizaţiile care promovează, favorizează şi oferă asistenţă juridică pentru migraţia ilegală, a anunţat duminică Antal Rogan, şeful de cabinet al premierului ungar, relatează agenţia MTI.

719 afișări
Imaginea articolului Guvernul Ungariei a întocmit o listă cu organizaţiile care promovează migraţia ilegală

Guvernul Ungariei a întocmit o listă cu organizaţiile care promovează migraţia ilegală

"Noul pachet de legi se va aplica tuturor organizaţiilor care se implică în astfel de activităţi. Misiunea Guvernului este să monitorizeze organizaţiile care pot fi considerate riscuri pentru securitatea naţională. Una dintre variante este să apelăm la procuratură pentru a investiga organizaţiile care refuză să îşi înregistreze activităţile. Cetăţenii ungari doresc ca guvernul să prevină cu orice preţ punerea în aplicare a politicii de migraţie de la Bruxelles şi a Planului Soros", a spus Rogan.

În luna februarie, Parlamentul Ungariei va vota proiectul de lege privind combaterea migraţiei ilegale şi consolidarea securităţii la frontiere. Şeful de cabinet al premierului ungar susţine că singurul obiectiv al măsurilor este siguranţa naţională, iar acestea nu au un caracter antisemit.

"Indiferent cum se numesc aceste organizaţii, scopul lor unic este să găsească o modalitate pentru a implementa Planul Soros şi pentru a preveni măsurile guvernului. Unii dintre ei organizează proteste împotriva cabinetului, alţii distribuie ştiri false despre Ungaria. Totodată, aceste organizaţii au obiectivul comun de a dărâma gardul ridicat la frontiera Ungariei cu Serbia, pentru a redeschide ruta pentru imigranţi din Balcanii de Vest", a spus Antal Rogan.

Guvernul Ungariei a respins în repetate rânduri planul UE de relocare a refugiaţilor şi a subliniat că nimeni nu-i poate impune unei ţări să accepte anumiţi cetăţeni. În hotărârea luată la 6 septembrie, Curtea de Justiţie a UE a respins apelurile Slovaciei şi Ungariei cu privire la cotele obligatorii introduse în 2015 pentru a reloca solicitanţii de azil din Grecia şi Italia.

Partidul de guvernământ din Ungaria, Fidesz, susţine că Executivul comunitar a reînnoit presiunea asupra Ungariei prin trimiterea în instanţă a chestiunii imigranţilor. Potrivit Fidesz, cotele obligatorii ar face parte din aşa-numitul "Plan Soros", prin implicarea organizaţiilor asociate cu miliardarul ungaro-american George Soros în programul privind redistribuirea imigranţilor în statele membre.

Costurile pentru măsurile antiimigraţie suportate de către contribuabilii ungari s-au ridicat la 883 de milioane de euro în ultimii doi ani, potrivit guvernului de la Budapesta.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici