Hosni Mubarak AR PUTEA FI ELIBERAT. Un tribunal din Egipt a decis judecarea sa în libertate într-un dosar

Un tribunal egiptean a acceptat cererea de eliberarea condiţionată a fostului preşedinte egiptean Hosni Mubarak, într-un caz de îmbogăţire ilegală, dar fostul lider autoritarist va rămâne în detenţie cel puţin 48 de ore, afirmă surse judiciare.

222 afișări
Imaginea articolului Hosni Mubarak AR PUTEA FI ELIBERAT. Un tribunal din Egipt a decis judecarea sa în libertate într-un dosar

Hosni Mubarak AR PUTEA FI ELIBERAT. Un tribunal din Egipt a decis judecarea sa în libertate într-un dosar (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Hosni Mubarak este cercetat în patru dosare, referitoare la implicare în reprimarea manifestaţiilor şi acte de corupţie.

Anterior, el a obţinut de trei ori eliberarea condiţionată.

Mubarak va rămâne în detenţie cel puţin 48 de ore, în aşteptarea apelului procurorilor. Decizia de miercuri nu înseamnă că Mubarak a fost achitat în cazul suspiciunilor de primire a unor cadouri în valoare de 11 milioane de dolari din partea ziarului de stat Al-Ahram. Însă, potrivit analiştilor, este unul dintre ultimele obstacole judiciare în calea eliberării fostului lider autoritarist de la Cairo.

Săptămâna trecută, Mubarak, în vârstă de 85 de ani, a fost achitat într-un caz de fraudă.

În plus, Mubarak urmează să fie rejudecat în procesul privind reprimarea manifestaţiilor din 2011, în contextul în care sentinţa iniţială de condamnare pe viaţă a fost anulată.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici