Hosni Mubarak se află în arest la domiciliu în Egipt

Fostul preşedinte egiptean Hosni Mubarak şi familia sa se află în arest la domiciliu în Egipt, a declarat luni armata egipteană, dezminţind informaţiile potrivit cărora acesta ar fi plecat în Arabia Saudită pentru tratament medical.

34 afișări
Imaginea articolului Hosni Mubarak se află în arest la domiciliu în Egipt

Hosni Mubarak se află în arest la domiciliu în Egipt (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Fostul preşedinte şi rudele sale "sunt în arest la domiciliu în Egipt", a precizat Consiliul suprem al forţelor armate, instanţa care conduce ţara, într-un comunicat postat pe pagina sa oficială de Facebook, fără a menţiona locul exact.

"Informaţiile care au circulat despre plecarea sa către Tabuk (Arabia Saudită, n.red.) sunt eronate", continuă comunicatul, referindu-se la un zvon persistent în Egipt.

Autorităţile au declarat în mai multe rânduri de la înlăturarea fostului preşedinte că acesta a plecat la Sharm el-Sheik, o staţiune balneară egipteană de la Marea Roşie, unde are o reşedinţă, după ce a demisionat sub presiunea manifestaţiilor la 11 februarie.

Soţia sa Suzanne, cei doi fii ai acestora Alaa şi Gamal, precum şi soţiile acestora din urmă ar fi împreună cu el, dar niciunul dintre ei nu s-a exprimat şi nici nu a apărut în public de la înlăturarea regimului.

Autorităţile egiptene au anunţat în ultimele săptămâni că familia Mubarak are interdicţie de a părăsi ţara şi că toate conturile acesteia din Egipt au fost îngheţate.

La începutul lui martie, justiţia a dezminţit informaţiile apărute în presa egipteană care afirmau că fostul preşedinte, în vârstă de 82 de ani, a mers la Tabuk pentru a primi îngrijiri medicale deoarece este bolnav de cancer.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici