Imagini de la o întâlnire a lui Putin care ar fi avut loc astăzi, pentru a infirma zvonurile privind starea sa de sănătate - FOTO, VIDEO

Televiziunea publică rusă a difuzat imagini cu preşedintele Vladimir Putin la o întâlnire la Kremlin despre care susţine că a avut loc vineri, pe fondul speculaţiilor alimentate de absenţa de aproape o săptămână pe scena publică a liderului rus, relatează RFE/RL, în pagina electronică.

5019 afișări
Imaginea articolului Imagini de la o întâlnire a lui Putin care ar fi avut loc astăzi, pentru a infirma zvonurile privind starea sa de sănătate - FOTO, VIDEO

Imagini de la o întâlnire a lui Putin care ar fi avut loc astăzi, pentru a infirma zvonurile privind starea sa de sănătate (Imagine: AP/Mediafax Foto)

Televiziunea publică Rossia-24 a difuzat o înregistrare video de la o întâlnire a lui Putin cu preşedintele Curţii Supreme Viaceslav Lebedev. Site-ul de Internet al Kremlinului afirmă că întâlnirea a avut loc vineri.

Putin, în vârstă de 62 de ani, nu a mai fost văzut în public din 5 martie şi şi-a amânat o vizită în Kazahstan planificată pentru 12-13 martie, alimentând speculaţiile că ar fi bolnav.

Purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, a negat că preşedintele ar fi bolnav. El a declarat joi că acesta este într-o stare de sănătate "perfectă".

Tot vineri, preşedinţia rusă a anunţat că Vladimir Putin se va întâlni, luni, la Sankt Petersburg cu preşedintele Kîrgîzstanului, Almazbek Atambaiev.

Kremlinul a anunţat miercuri că Putin şi-a amânat o vizită pe care urma să o efectueze în Kazahstan, informaţia declanşând un val de zvonuri în mediile online. Unele sugerează că liderul rus ar fi grav bolnav, altele că doar ar plănui debarcarea unei figuri importante din Guvern.

Putin a apărut ultima dată în public pe 5 martie, când s-a întâlnit cu premierul italian Matteo Renzi, la Moscova.

Serviciul de presă al Kremlinului a difuzat miercuri o fotografie cu o întâlnire între Putin şi guvernatorul regional al Kareliei. Agenţiile locale au relatat despre întâlnire la 5 martie, în timp ce agenţia RBC a citat o sursă anonimă din cadrul biroului guvernatorului care susţine că întâlnirea a avut loc de fapt la 4 martie.

Potrivit Euronews, The Interpreter a publicat traducerea unui e-mail trimis Russkii Monitor şi care ar fi semnat de un "oficial de la Spitalul Clinic Central al Departamentului pentru Afaceri Prezidenţiale din Moscova, sub acoperirea anonimatului". Oficialul susţine că "printre pacienţii acestui spital de elită din Moscova, unde sunt internaţi lideri ai Federaţiei Ruse, există zvonuri că Vladimir Putin a fost diagnosticat în urmă cu câteva zile cu un accident vascular ischemic".

Redacţia cotidianului precizează însă că nu poate confirma sau infirma această informaţie, dar subliniază că preşedintele nu a mai fost văzut în public de săptămâna trecută. "Observatorii remarcă faptul că de când Putin a preluat puterea, nu s-a întâmplat niciodată ceva de genul acesta", adaugă cotidianul.

În octombrie, New York Post a publicat zvonuri potrivit cărora preşedintele rus ar fi bolnav de cancer pancreatic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici