În bazilicile din Vatican vor fi montate scannere pentru monitorizarea temperaturii. Acord între Guvern şi capii bisericii

  • Oamenii care vor merge la Bazilica Sf. Petru sau la alte biserici papale din Roma vor trece printr-un proces de verificare a temperaturii
  • Măsura a fost decisă pentru a limita răspândirea coronavirusului odată cu relaxare măsurilor.
  • Vaticanul nu a precizat data de la care măsura va fi pusă în aplicare, relatează Reuters.
260 afișări
Imaginea articolului În bazilicile din Vatican vor fi montate scannere pentru monitorizarea temperaturii. Acord între Guvern şi capii bisericii

Sursă foto: Profimedia

Liturghiile publice vor fi reluate de luni în bisericile din Italia respectând măsurile stricte scrise într-un protocol semnat între Guvern şi capii bisericilor.

Sf. Petru se află pe teritorul statului Vatican alături de bazilicile papale Sf. Paul, Sf Ion şi Sf Maria deci tehnic nu fac parte din Italia.

Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni a precizat că scannerele de temperatură vor fi montate şi folosite. El a mai precizat că fiecare bazilică va decide numărul maxim de persoane permise şi că respectare măsurilor se va face cu ajutorul poliţiei din Vatican alături de cea din Italia.

O slujbă religioasă va avea loc luni în bazilica Sf. Petru unde este îngropat Sf. Papa Ion Paul. Slujba va comemora 100 de ani de la naşterea sa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici