Incendiu puternic în Marea Britanie, din cauza temperaturilor ridicate. Case evacuate, şcoli închise

Mai mult de 30 de case au fost evacuate miercuri în apropiere de comitatul Greater Manchester din nord-vestul Marii Britanii unde pompierii se luptă cu flăcările din cauza temperaturilor ridicate din ultimele zile, relatează Reuters.

641 afișări
Imaginea articolului Incendiu puternic în Marea Britanie, din cauza temperaturilor ridicate. Case evacuate, şcoli închise

Incendiu puternic din cauza temperaturilor ridicate, în Marea Britanie (Twitter/ John Robb)

Poliţia din Greater Manchester a transmis miercuri că au fost evacuate 34 de case din satul Carrbrook din vestul regiunii.

Incendiul a fost declarat ca fiind unul major. Şcolile din localitate au fost închise, iar localnicii au fost sfătuiţi să rămână în case şi să închidă ferestrele şi uşile. Armata este de asemenea pregătită să intervină în caz de nevoie, a anunţat poliţia locală.

 

Vântul şi vremea extrem de caldă din ultimele trei zile au dus la extinderea incendiului, iar poliţia a transmis că întinderea focului şi faptul că ei au limitat accesul către zona rurală afectată au îngreunat intervenţia.

Echipele de intervenţie se luptă cu un nor uriaş de fum, flăcările continuând să se extindă, astfel că numărul de case evacuate a ajuns la 50, conform BBC.

Aproximativ 150 de persoane au fost evacuate din localitatea Carrbrook de lângă oraşul Stalybridge, comitatul Greater Manchester.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici