Incendiul de la depozitul de carburanţi din apropiere de Kiev probabil a fost declanşat intenţionat

Secretarul Consiliului de Securitate Naţională şi Apărare al Ucrainei, Oleksandr Turcinov, a declarat, joi, că autorităţile nu exclud faptul că incendiul care a izbucnit luni la un depozit de carburanţi de lângă Kiev a fost declanşat intenţionat, relatează agenţia rusă Tass în pagina electronică.

490 afișări
Imaginea articolului Incendiul de la depozitul de carburanţi din apropiere de Kiev probabil a fost declanşat intenţionat

Incendiul de la depozitul de carburanţi din apropiere de Kiev probabil a fost declanşat intenţionat (Imagine: Capturã video)

"Una dintre ipotezele reţinute de Ministerul de Interne este că incendiul a fost declanşat intenţionat. Motivul este uşor de înţeles, deoarece o investigaţie viza acest depozit", a spus el pentru postul de televiziune 5 Kanal.

Potrivit lui Turcinov, incendiul ar fi fost declanşat pentru a ascunde volumul real de carburanţi din depozit.

Iniţial, Turcinov menţiona că incendiul ar fi fost provocat fie de un sabotaj, fie, cel mai probabil, de nerespectarea normelor de securitate.

Patru persoane au murit în urma unui incendiu de amploare izbucnit în cursul nopţii de luni spre marţi la un depozit de carburanţi din Vasîlkiv, la aproximativ 30 de kilometri de Kiev, capitala Ucrainei.

Este vorba despre unul dintre cele mai devastatoare incendii din ultimii 50 de ani în Ucraina.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici