Închisoare pe viaţă pentru doi bărbaţi acuzaţi de răpirea unor jurnalişti români în Irak în 2005

Un tribunal irakian i-a condamnat la închisoare pe viaţă pe doi bărbaţi implicaţi în răpirea a trei jurnalişti români în 2005, a declarat acesta, sâmbătă, într-un comunicat.

879 afișări
Imaginea articolului Închisoare pe viaţă pentru doi bărbaţi acuzaţi de răpirea unor jurnalişti români în Irak în 2005

Închisoare pe viaţă pentru doi bărbaţi acuzaţi de răpirea unor jurnalişti români în Irak în 2005 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cei doi bărbaţi condamnaţi nu au fost identificaţi decât cu iniţialele A.A. şi A.Y. "Curtea a găsit motive convingătoare pentru a lua această decizie, pe baza confesiunilor, a dovezilor şi proiectului (de răpire)", a declarat Curtea Penală Centrală din Irak. Rolul exact al celor doi acuzaţi în răpire nu este cunoscut.

Marie Jeanne Ion, Sorin Dumitru Mişcoci şi Ovidiu Ohanesian au fost răpiţi în martie 2005 şi eliberaţi două zile mai târziu.

Omar Hayssam, un om de afaceri siriano-român, a primit o sentinţă de 20 de ani de închisoare din partea unui tribunal român pentru că a comandat răpirea. Arestat şi încarcerat în România în mai 2005, el a fost eliberat din motive medicale după un an şi a fugit din ţară.

Preşedintele sirian Bashar al-Assad a declarat în noiembrie 2010 că Omar Hayssam ispăşeşte o pedeapsă într-o închisoare siriană. Cele două ţări au semnat în acea perioadă un tratat de extrădare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici