Incident în Hong Kong, similar cu altul din timpul epidemiei de SARS. Suspiciuni că noul coronavirus se răspândeşte prin conducte

  • Zeci de rezidenţi ai unui complex de locuinţe din Hong Kong au fost evacuaţi şi puşi în carantină
  • Autorităţile au luat măsura după ce doi locuitori ai complexului au fost infectaţi cu noul coronavirus
  • Oficialii se tem că virusul s-ar fi putut răspândi prin conductele clădirii
4168 afișări
Imaginea articolului Incident în Hong Kong, similar cu altul din timpul epidemiei de SARS. Suspiciuni că noul coronavirus se răspândeşte prin conducte

Sursa FOTO: Profimedia

Cele două cazuri de infecţie par să sugereze că virusul s-a răspândit prin infrastructura clădirii, posibil prin conductele blocului, astfel ducând la îngrijorări cu privire la capacitatea sa de răspândire, informează MSN. 

Oficialii de la Centrul pentru Protecţia Sănătăţii din Hong Kong au declarat că decizia de a evacua parţial clădirea a fost luată după ce o ţeavă neacoperită a fost descoperită în apartamentul unei persoane infectate recent cu noul coronavirus, o femeie în vârstă de 62 de ani. Pacienta locuieşte cu 10 etaje mai jos decât un alt rezident care a fost la rândul său infectat cu patogenul. 

Pe lângă cele două noi cazuri de infecţie confirmate, alţi patru oameni care locuiesc în trei apartamente separate au prezentat simptome ale coronavirusului, potrivit Secretarului de Stat al Sănătaţii, din Hong Kong. 

În total, locuitorii a 23 de apartamente au fost puşi în carantină. 

Carrie Lam, şefa Executivului de la Hong Kong, a declarat că incidentul petrecut la complexul de locuinţe este de o „importanţă majoră” şi a solicitat deschiderea unei anchete. 

Focarul a fost comparat cu un incident petrecut în 2003, atunci când 329 de rezidenţi ai unui complex din Hong Kong au fost infectaţi cu SARS. Autorităţile au descoperit mai apoi că virusul se răspândise prin conductele defecte ale clădirii. 42 de persoane dintre cele 329 infectate cu SARS au murit.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici