Încrederea americanilor în economie s-a menţinut în martie aproape de maximul ultimului an

Încrederea americanilor în economia Statelor Unite s-a menţinut în martie aproape de cel mai ridicat nivel din ultimul an, susţinută de îmbunătăţirea condiţiilor de pe piaţa muncii. Indicele încrederii, calculat de compania de cercetare a pieţei Conference Board, a scăzut la 70,2 puncte, de la un nivel de 71,6 în februarie.

46 afișări
Imaginea articolului Încrederea americanilor în economie s-a menţinut în martie aproape de maximul ultimului an

Încrederea americanilor în economie s-a menţinut în martie aproape de maximul ultimului an (Imagine: Shutterstock)

Analiţtii anticipau că indicele va coborî la 70 de puncte, relatează Bloomberg.

Optimismul americanilor este susţinut de cea mai mare creştere a numărului de locuri de muncă în decurs de şase luni consemnată după 2006, de o rată a şomajului aflată la minimul ultimilor trei ani, de 8,3%, şi de evoluţia pozitivă a cotaţiilor acţiunilor.

Creşterea sustenabilă a încrederii în economie va continua să alimenteze cheltuielile de consum, care reprezintă 70% din economia SUA.

"Încrederea populaţiei în economie va creşte pe măsură ce piaţa muncii îşi revine", a declarat Omair Sharif, analist la RBS Securities, el avertizând totuşi că preţul mare al carburanţilor poate fi un impediment.

Potrivit unui raport separat, scăderea preţurilor locuinţelor din 20 de oraşe americane a încetinit în ianuarie, indicând stabilizarea pieţei imobiliare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici