Înfrângere usturătoare pentru partidul susţinut de Kremlin în scrutinul municipal din Moscova. Liderul opoziţiei ruse a catalogat rezultatul drept "fantastic"

Formaţiunea pro-Kremlin, Rusia Unită, a suferit o înfrângere usturătoare în scrutinul municipal desfăşurat duminică la Moscova, arată rezultatele parţiale, potrivit site-ului postului BBC News online.

786 afișări
Imaginea articolului Înfrângere usturătoare pentru partidul susţinut de Kremlin în scrutinul municipal din Moscova. Liderul opoziţiei ruse a catalogat rezultatul drept "fantastic"

Înfrângere usturătoare pentru partidul susţinut de Kremlin în scrutinul municipal din Moscova

Partidul a pierdut aproape o treime din numărul de locuri în parlamentul regional de la Moscova (Mosgorduma), însă probabil va rămâne majoritar, obţinând aproximativ 26 din cele 45 de locuri.

În condiţiile în care cei mai mulţi candidaţi ai opoziţiei au fost excluşi, politicieni comunişti, independenţi şi din partea unor partide mici au obţinut locuri în detrimentul formaţiunii de guvernământ. Chiar liderul filialei de la Moscova a Rusiei Unite a ratat realegerea.

Aleksei Navalnîi, liderul opoziţiei ruse, care înainte de alegeri ,a făcut apel la cetăţeni să îi aleagă pe cei mai promiţători dintre candidaţii care se opun partidului lui Putin, a catalogat rezultatul scrutinului drept "fantastic".

Excluderea candidaţilor opoziţiei a provocat ample proteste de stradă la Moscova. Mii de persoane au fost reţinute, iar mai mulţi protestatari au fost deja condamnaţi la închisoare pentru „utilizarea violenţei împotriva organelor însărcinate cu aplicarea legii”.

Rezultate parţiale indică faptul că Partidul Comunist va obţine 13 locuri, în timp ce formaţiunile Yabloko şi O Rusie Justă vor lua fiecare câte trei mandate la Moscova.

Spre deosebire de Moscova, candidaţii sprijiniţi de Kremlin au domniat alegerile în alte zone ale ţări, iar rezultatele parţiale indică faptul că probabil vor învinge în toate cele 16 regiuni unde s-au organizat alegeri pentru selectarea guvernatorului.

Dmitri Peskov a declarat în legătură cu această rundă de alegeri că "per total, campania Rusiei Unite a fost foarte, foarte de succes".

Taguri:
rusia,
alegeri,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici