Înregistrare video realizată de autorul atacului din Arizona, postată pe internet

O înregistrare video realizată de autorul atacului din Arizona, Jared Loughner, în care acesta vorbeşte despre "şcoala (sa) genocid", a fost făcută publică de Pima Community College, relatează Los Angeles Times în ediţia electronică.

40 afișări
Imaginea articolului Înregistrare video realizată de autorul atacului din Arizona, postată pe internet

Înregistrare video realizată de autorul atacului din Arizona, postată pe internet (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Înregistrarea îl prezintă pe Loughner, într-o stare de agitaţie, în timp ce trece pe lângă Pima Community College cu o cameră video în mână, râzând şi exprimându-şi frustrarea faţă de "şcoala (sa) genocid", pe care a calificat-o drept "una dintre cele mai mari înşelătorii din America".

Clipul, de aproape patru minute, postat pe YouTube, la 23 septembrie, dar care a fost, ulterior, suspendat, pare să-l înfăţişeze pe Loughner noaptea, în timp ce se deplasa agitat printre clădiri şi curţi.

"Ei, bine, uite cum stă treaba. Examinăm torturarea studenţilor", afirmă el, la începutul înregistrării. El s-a oprit în momentul în care a părut că recunoaşte un bărbat ce ieşea dintr-o clădire apropiată. "Cum merge? Din cauza unei (note) B, sunt nervos", continuă acesta.

"Tipul ală mi-a luat libertatea de exprimare. Asta s-a întâmplat. Şi mă aflu într-un loc teribil. Asta este şcoala la care învăţ. Este şcoala mea genocid, din cauza căreia voi deveni un om fără locuinţă. Nu l-am uitat pe profesorul care mi-a dat un B la libertatea de exprimare", spune el, respirând cu greu şi râzând uşor, în timp ce urcă nişte scări. "Ei controlează gramatica", a mai spus Loughner, trecând pe lângă o librărie.

Câteva momente mai târziu, s-a oprit puţin în faţa sediului poliţiei campusului. "Tot răul şi activităţile ilegale aici se petrec", afirmă el, faţa fiindu-i reflectată în geam. Către sfârşitul clipului, în timp ce merge prin curte, Loughner afirmă: "toţi profesorii pe care-i aveţi sunt plătiţi ilegali şi au ilegal autoritate asupra Constituţiei Statelor Unite, sub primul amendament. Acesta este genocidul din America. Mulţumesc. Sunt Jared de la Pima College".

Clipul a fost oferit publicaţiei în urma unei solicitări publice. Acesta a fost citat, în evidenţa poliţiei campusului, între motivele pentru care conducerea colegiului l-a suspendat pe studentul în vârstă de 22 de ani. Înregistrarea oferă o perspectivă asupra frustărilor şi anxietăţii atacatorului în legătură cu viitorul său, cu trei luni şi jumătate înainte de a fi acuzat de atacul dintr-o parcare, la Tucson, în care a ucis şase persoane şi a rănit alte 13, între care membra democrată a Camerei Reprezentanţilor Gabrielle Giffords.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici