Întârzieri şi zboruri anulate în Grecia, în urma unui protest al controlorilor de trafic aerian

Cel puţin 35 de zboruri internaţionale şi interne au fost anulate duminică, iar alte 30 au înregistrat întârzieri importante pe aeroportul din Atena, din cauza unui protest al controlorilor de trafic aerian, nemulţumiţi de măsurile de austeritate.

255 afișări
Imaginea articolului Întârzieri şi zboruri anulate în Grecia, în urma unui protest al controlorilor de trafic aerian

Întârzieri şi zboruri anulate în Grecia, în urma unui protest al controlorilor de trafic aerian (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Întârzierile, cuprinse între trei şi cinci ore, au afectat decolarea a 31 de zboruri internaţionale şi interne, a declarat un reprezentant al biroului de presă de la aeroportul internaţional Eleftherios Venizelos.

Întârzieri similare au fost înregistrate şi pe aeroportul Heraklion din insula Creta şi cel din Rhodos.

"Aplicăm cu stricteţe reglementările privind traficul aerian, fără a face eforturi suplimentare în zilele cu trafic intens, cum este duminica", a declarat Oydsseas Marietos, preşedintele sindicatului controlorilor de trafic aerian. "Nu este vorba nici despre grevă, nici despre zel excesiv, ci despre un protest faţă de reducerile salariale şi şomajul parţial pe care le are în vedere guvernul pentru noi şi pentru toţi funcţionarii publici", a adăugat el.

Surse sindicale au afirmat că reducerea numărului angajaţilor şi a salariilor în sectorul bugetar va avea un impact negativ şi asupra activităţii "intense şi exigente" a controlorilor de trafic.

Un proiect de lege elaborat ca urmare a presiunii exercitate de creditorii internaţionali în vederea respectării ţintelor bugetare prevede intrarea în şomaj parţial, până la sfârşitul anului, pentru 30.000 de angajaţi din instituţiile publice şi reduceri salariale pentru funcţionari.

Centralele sindicale din sectoarele de stat şi privat urmează să organizeze o nouă grevă generală în data de 19 octombrie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici