INUNDAŢII de amploare în Extremul Orient: Un oraş de peste 250.000 de locuitori ameninţat de creşterea nivelului apelor

Rusia continua să lupte marţi împotriva inundaţiilor fără precedent care afectează Extremul Orient şi care ameninţă de-acum Komsomolsk-pe-Amur, un important centru industrial cu peste 250.000 de locuitori.

286 afișări
Imaginea articolului INUNDAŢII de amploare în Extremul Orient: Un oraş de peste 250.000 de locuitori ameninţat de creşterea nivelului apelor

Un oraş de peste 250.000 de locuitori din Extremul Orient rus, ameninţat de creşterea nivelul apelor

"Nivelul apelor fluviului Amur continuă să crească în regiunea Habarovsk, situaţia este foarte periculoasă la Komsomolsk-pe-Amur", a declarat noul reprezentant al preşedintelui rus pentru Extremul Orient, Iuri Trutnev, citat de agenţia Interfax.

Nivelul apelor fluviului Amur, ieşit din matcă din cauza ploilor "diluviene" care se abat, începând de la sfârşitul lui iulie, asupra Extremului Orient, s-a stabilit marţi la 8,2 metri la Komsomolsk-pe-Amur, a declarat pentru AFP un oficial al agenţiei meteorologice ruse Rosghidromet, Iuri Varakin.

Precedentul record înregistrat în acest oraş data din 1949, cu 7,01 metri, a precizat el.

În altă localitate, la Habarovsk, un oraş cu 600.000 de locuitori situat în apropierea frontierei cu China, nivelul apelor a atins 8,05 metri, potrivit aceleiaşi surse.

Conform previziunilor meteorologice, nivelul apelor va creşte şi va atinge 8,2-8,3 metri în următoarele zile la Habarovsk, şi 9,3-9,8 metri la Komsomolsk-pe-Amur, potrivit lui Varakin.

"Aceasta necesită evacuarea a încă 36.000 de persoane", a estimat Trutnev în cadrul unei întâlniri cu premierul Dmitri Medvedev.

Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat într-un comunicat că aproximativ 15.000 de persoane au fost evacuate recent în regiunile Habarovsk, Amur şi Birobidjan.

La sfârşitul lui august, în timpul unei vizite a preşedintelui Vladimir Putin în Extremul Orient, ministerul a anunţat că peste 50.000 de persoane au fost deja evacuate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici